Najbolje kamere i fotoaparati za putovanja

Odmah da se razumemo, tražite fotoaparat za putovanje? Niste fotograf? Niste zaluđenik za fotografiju? Potrebno vam je nešto što će da zabeleži, prati i voli svaki vaš korak? Onda je ovo tekst za vas, od putnika, ne od fotografa.

Panasonic DMC-GF7WK - Lako možete preporučiti ovu kameru fotografima koji se bave raznim vrstama fotografije. Ljudi koji putuju traže možda jasnije i svetlije fotke, a ovaj objektiv može uhvatiti dosta dobrog svetla. Kada smo već kod objektiva, možete ga upariti sa objektivima od 20mm 1.7 i tada je prava zver.

Huawei Mate 20 Pro - neko će reći, ali čekajte, ovo je telefon. I jeste telefon, ali sa 3 Lecia kamere zaslužuje da se pronađe kao jako koristan za putovanja, jer umesto velikih fotoaparata koji koštaju po nekoliko hiljada evra u ovom telefonu imate sve što vam je potrebno za savršenu fotografiju, a i mnogo više.

SONY α6000 - autofokus ove kamere je 0,06 sekundi. Što više u kameri, manje u torbi, a odličan je i za snimanje vlogova. Evo i najjeftinije cene koju smo pronašli ovde, pa ne zalećite se da ga kupite u Gigatronu gde je skoro 100 evra skuplji. Ili možda malo skuplji naslednik a6300?

LEICA SOFORT - Fotke dobijate instant. A Leica je jedna od kompanija koju možete ili da volite ili da mrzite. Jedva smo čekali da odštampamo fotografiju koju smo fotkali i izlazi prilično brzo. Ovo je možda najjeftinija Leica kamera koju možete priuštiti za putovanje, ali ako ste pravi fan Leica pogledajte ovu lepoticu koja košta pravo bogatstvo.

Spectacles - su naočare napravljene za društvenu mrežu Snapchat. Savršene su i za putovanje jer će prikazati svet oko vas baš onako kako ga vidite. Fotke i snimke možete deliti i na bilo koji drugi način uz pomoć telefona.

GoPro HERO6 Black - najbolja Go Pro kamerica postala je jeftinija jer je izašla nova Go Pro 7 kamerica koja je skoro ista kao Go Pro 6. Sam naziv i opis ove kamere koja može biti i fotoaparat govori sve: vodootporna, digitalna, akciona kamera za putnike, sa ekranom na dodir, 4K videom i 12mp fotkama.

Canon PowerShot G7 X Mark II - ako volite da vlogujete i fotkate, najbolja kamera sa najboljim odnosom kvaliteta i cene za ono što možete da dobijete definitivno je ovaj Canon koga hvale na sav glas.

Ili jednostavno kupite svoj analogni aparat. To vam je kao kada polemišete da li je muzika bolja sa nekog digitalnog nosača zvuka ili sa ploče. Ako mislite da je sa ploče, kupite analogni fotoaparat. Ovde naučite kako da fotkate. A ovde koliko je Canon analogni fotoaparat bolji od kamere na iPhone X telefonu. Em što je mnogo jeftinije, em što je prilično uzbudljivo čekati fotografije i voditi stalnu borbu sa svetlom, najčešće bez blica.

I na kraju, zatrebaće vam sigurno i mapa. Uzmite ovu koja se gužva.