Pitali smo vas za omiljenu destinaciju za putovanje, a ovo su odgovori

“Limnos, zbog takve sličnosti, a takve razlike.” Marija

Inspiracije za ovo Grčko ostrvo koje je predložila Marija pronašli smo na blogu “Sito i rešeto“, a tekst možete pročitati ovde.

 

“Doha nema kriminala, bezbednost broj 1, ljudi plemeniti, šerijat, mali grad, ali ima dušu.” Micika

Katar je možda i najbogatija zemlja na svetu, a Doha je do skora bila ribarski grad. Zbog sokolova, vakifa, ali i lepih fotografija. Odmah vadite vizu.

 

“Komo! Zbog tri različite prirode koje se sudaraju na sredini jezera,zbog mirisa vode i kamena,zbog kafe na balkonu dok se niz planine spušta jutarnja izmaglica...” Stefan

Jezero Komo, grad Komo i knjiga Komo od Srđana Valjarevića. Nije ni čudo što preporučujete već drugo ribarsko selo u kome su mir našli bogati. Odatle do Milana peške ima oko 17 sati (ne pitajte odakle to znamo), ali ipak se odlučite za iznajmljivanje auta, jer sat i trideset minuta je svakako brže.

 

“Ada Bojana. Zato sto je energetsko cvoriste na kom se iskonske zelje ostvaruju i na kome niko ne moze da sakrije svoje pravo lice.” Mahadeva

Najbolji opis Ade Bojane koji smo ikada čuli rekla je jedna Sanja. U tom opisu ona kaže da je Ada Bojana Budva za alternativce. I nećemo više ništa reći, pročitajte u ovom blogu sve o Adi Bojani za početnike.

 

“Bangalore, Indija. Zbog buke koja se ne suprotstavlja tišini, koja je potpuno prirodna, kao da je nastavak svih reči izgovorenih u jednom trenutku. Zbog boja nasuprot sivilu neba koje nije pokazalo sunce, zbog mirisa svega što postoji i što diše, zbog najvećih stabala oko kojih je građen život.“ Eni

I za kraj, uputite se ka Bangalore. Indija je zemlja sa najviše pošti na svetu, zato ako smo vas inspirisali na ovo neobično putovanje, pošaljite nam razglednicu.